Formare in Business coaching si lifecoaching, sedinte si cursuri de certificare ca si coach. Training NLP si sedinta de optimizare si dezvoltare personala.

Articole Coaching Essence

Quantum Coaching

06 February 2013 By In Articole Coaching

Scriam intr-un alt articol ca sunt fericit ca domenii, stiinte care altadata se vedeau ca fiind complet separate, acum se intelege ca sunt puternic interconectate, de fapt.Orice modele ce descriu natura umana au evidente puncte de legatura intre ele. Aici vezi Psihologia, Analiza Tranzactionala, Programarea Neuro Lingvistica, Coaching, Fenomenologie si multe altele. Este evident ca aceste puncte comune creaza o tesatura fundamentala, ca un material care la nivel esential, e pana la urma materialul din care toate sunt facute. 

 

Modele

E ca si cum as fi la ora de chimie si profesoara mi-ar arata structura modulara a unei molecule de H2O si a uneia de CO2. Se vad si ti se povesteste ca sunt doua modele diferite a doua substante diferite. Dupa aceia mergem la ora de fizica si profesorul de la catedra iti arata cum descompui o molecula in atomi si apoi mai departe descompunem atomii in electroni si protoni si mai departe la nivel cuantic pana la fotoni care sunt alcatuiti dintr-un vartej energetic, comun, unic si omniprezent in intreg Universul. Chiar iti vine sa intrebi:Pai stati dom’ profesor ca ceva mai devreme aveam in mana doua modele diferite de substante, frumos colorate, de greutati diferite si cu nume de sonoritate altfel. Iar acum, la nivel cuantic imi spuneti ca totul exprima tot IN ACELASI FEL...??? Ca si cum toate ar fi interconectate in ceata...??? Ca intr-un sistem ATOATECUPRINZATOR. Normal ca ramai bujbe si esti confuz.
Ce chestie!!! Cand suntem condusi la nivel esential, cunatic se creaza o stare de confuzie sublima.

Punctul de transformare

Exact asta se petrece si in coaching. Pana nu ajungi cu dialogul sa-ti sustii clientul pana la un nivel esential, acolo in care toate conexiunile si transformarile sunt posibile a fi produse, mare lucru sa stiti ca nu se-ntampla. Acolo se produce adevarata transformare sistemica, la nivel cuantic si...apoi...se propaga in toate directiile.


Fara a conduce oamenii pana in starea asta de confuzie, pe care unii o numesc chiar haos si apoi a-i sustine prin aceasta transformare, re-asezare si re-ordonare a convingerilor, perspectivelor si atitudinilor, nici nu poate fi vorba de asteptari pentru un nou comportament, venit dintr-o noua stare. Si asta e valabil si daca lucrezi in coaching individual, sau de echipa sau de grup. La orice nivel de organizare a cadrului de coaching ajungi.

Lucrul cu modele

Si revenind la modelele teoretice de care vorbeam la inceput. In experienta mea de coach am lucrat:In coaching individual cu elemente de NLP, in mod predominant, dar si cu o perspectiva sistemica, fenomenologica, fiind atent la reactia pe care o produc intrebarile asupra clientului, dar si la ce simteam ca oglindesc in acelasi timp, inapoi de la client.

Imaginati-va ce vad fizicienii cand spun Camp Energetic Zero de Potential. Exact acea supa cuantica ce leaga totul si din care totul e facut. Si atunci e esential sa urmaresti unda de feedback permanenta ce se creaza intre tine si client. Aici ceea ce simti preluand de la client e esential.

In coaching de echipa sau grup, cu Jocurile Psihologice dintre membri, cu abordarea sistemica si ecologica a NLP-ului si iarasi cu aceleasi elemente ce opereaza la nivel cuantic, unde:

,,Observatorul e cuprins in ceea ce e observat” din fizica cuantica

,,Perceptia mea e proiectia mea” de la Carl Jung. ATENTIE!!! Proiectia mea si nu realitatea. 

Lucrurile astea se invata in scoala (de coaching, NLP, AT s.a.) dar daca, vorba profesorilor mei nu tii permanent seama ca A FI, A STI, A AVEA, A RELATIONA totul ramane doar teorie si poate si aia confuza. Dar cand exersezi efectiv intr-un curs, timp de 8 luni, saptamana de saptamana cu colegi si cu clienti reali, la sfarsitul cursului esti cu adevarat si incepi A FI coach.


Asa ca va invit la Quantum Coaching, in orice context de coaching. E chiar revigorant Smile


Cu jovialitate,
Cristi(an) Nicolae

 

Read 2112 times Last modified on Monday, 20 October 2014 14:24
Cristian Nicolae

In urma anilor de pregatire in Programare Neuro Lingvistica si Coaching, programele livrate sunt co-create si personalizate fidel pentru oamenii din firma, fie ca sunt  in zona echipelor operationale, fie a celor strategice sau a persoanelor cheie din zona executive.

Experienta:Stabilirea de strategii vanzare & marketing, de programe complexe de instruire si implementarea lor, concluzionate cu rezultate masurabile remarcabile; implicarea activa in redesignul proceselor, program ce a creat o flexibilitate binevenita in organizatie si a asigurat pozitia de benchmark in retelele respective;

Coaching, individual sau de grup, majoritatea timpului alocat fiind in zona de business; traininguri, workshop-uri si consultanta in comunicare, cold calling, tehnici de vanzare, persuasiune, negociere, tehnici de inchidere contracte si managementul timpului; grupuri de tineri, 17-18 ani, coaching vocational.

Oras: Bucuresti

 

Pentru a programa o sedinta cu Cristian Nicoale alegeti una din variantele de contact de mai jos:

office@coaching-essence.ro - 0734.701.702 

Abonare Newsletter

Asigura-te ca nu pierzi articole de dezvoltare personala interesante abonandu-te la newsletter-ul Coaching Essence

Informatii de contact

Echipa noastra va raspunde cu placere la solicitari, pentru contact folositi informatiile de mai jos:

Coaching Essence Office

  • Mobil: +40 734 701 702

Info Retele Sociale

Linkedin si Facebook & Co. Follow us & get in touch.

NLP Coaching pentru Dezvoltare Personala

You are here: Home Resurse Articole coachi Articole Coaching Quantum Coaching