Formare in Business coaching si lifecoaching, sedinte si cursuri de certificare ca si coach. Training NLP si sedinta de optimizare si dezvoltare personala.

Articole Coaching Essence

Increderea in sine - studiu de caz

18 September 2013 By In Articole Coaching

Despre incredere, despre coaching si despre viata de zi cu zi din zona manageriala.

Mihai (pentru confidentialitate, numele real al clientului este confidential) era director de strategie si membru in consiliul de administratie al unei institutii de prestigiu in oras. El a initiat o serie de proiecte care au fost considerate ca fiind semnificative pentru afacere. Cu toate acestea, a constatat ca startul sau pozitiv a fost ulterior subminat de o inconsecventa in abordarea pe care a avut-o. Degeaba ai idei bune daca nu ai si sprijin, incredere si hotararea de a ramane pe baricade, de a transmite informatia structurat, pentru a convinge persoanele implicate. Si cand e vorba de strategie, deseori provoci sistemul - compania...

Sa vedem despre ce e vorba

Deci, desi de succes, el a crezut ca ar fi putut realiza mult mai mult pe plan profesional,  daca nu ar fi fost tinut in loc de ceea ce el a numit "lipsa de incredere". Mihai a simtit ca s-a manifestat cu anxietate si  incoerenta in modul in care a gestionat situatii, cum ar fi sedintele consiliului.

Astfel, pe scurt, dupa culegerea datelor si clarificare obiectivelor s-a convenit asupra unui program de coaching de 12 sesiuni de o ora si jumatate. Pe parcursul contractului printre rezultatele comportamentale identificate au fost incluse si: " Capabilitatea de a elabora strategii de prezentare si coerenta a ideilor", " identificarea stilului de gandire autodistructiv si contra-masurile adecvate ", "minimizarea experientei personale de anxietate de la 6 la 3, folosind o scara de 0-8 ( 0 = deloc si 8 = anxietate grava ) ". Altfel spus ne era clar care e drumul, unde vrem sa ajungem si cum putem sa masuram progresul.

Si acum actionam

O serie de scale si instrumente au fost folosite pentru a identifica tipul de personalitate si punctele forte si slabe asociate, ca modalitate de a-l ajuta sa scoata in evidenta abilitatile necesare pentru a se dezvolta si optimiza. Coaching-ul l-a ajutat pe Mihai sa isi identifice stilul de gandire care contribuie la problema lui. Concentrandu-se pe gandurile si sentimentele sale, el a fost capabil sa vada modul in care stilul sau de gandire din trecut a avut un impact negativ asupra performantelor sale. El a devenit constient de cat de multa inconsecventa a experimentat in comunicare si relationare si ce impact are perceptia lui, pozitiva sau negativa, asupra situatiei.

Una dintre principalele provocari cu care se confrunta Mihai a fost teama de esec, care s-a manifestat printr-o preocupare exagerata cu ceea ce oamenii ar crede despre el. El a recunoscut ca acest tip de gandire l-a oprit in a fi capabil de a judeca obiectiv si de a se comporta in concordanta cu potentialul lui. Sarcinile din cadrul procesului de coaching si experimantarea, implementarea solutiilor au fost concepute pentru a-l ajuta sa-si identifice gandurile, sentimentele generate de acestea, precum si comportamentele optime. Increderea in sine, siguranta de sine si eficienta au crescut, fiind indicatori masurabili ca frecventa si intensitate. Astfel aptitudinile cheie si calitatile care necesitau activare au fost exersate, stabilizate ca si comportament si impreuna cu acestea si modul de a gandi despre situatii, colegi sau superiori.

Rezultate, satisfactie si self-coaching

Pana la sfarsitul programului de coaching, Mihai a devenit consistent in a se prezenta altora si in a gandi in stilul sau personal si a fost capabil de a cita/monitoriza o serie de exemple in care a avut de a face cu intalniri dificile si a actionat cu calm si eficienta. El a fost de asemenea, in masura sa ofere exemple din cadrul serviciului, observatii ale colegilor care au confirmat ca ceilalti au perceput o schimbare la el. De la finalizarea programului de coaching, Mihai este perceput ca o persoana cheie in organizatie si o resursa care ii sprijina si pe ceilalti sa aiba incredere si optimism in ceea ce fac.

....................................................................................................................

Daca iti doresti sa afli mai multe referitor la modul in care functioneaza sedintele de Coaching Cognitiv-Comportamental sau daca esti coach si doresti o specializare in acest domeniu, scrie-ne pe This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau click aici.

 

 

 

 

Read 3355 times Last modified on Monday, 20 October 2014 13:43
Tiberiu Felber

Tiberiu este coach si membru acreditat al Societatii Romane de Coaching(SRC) si membru de onoare a Asociatiei Romane de Coaching(ARC), Trainer ITA-NLP si trainer Coach.
Fiind, din `96, printre pionierii din domeniul dezvoltarii personale si promotor al serviciilor de optimizare psihologica si psihoterapie, coaching si managementul schimbarii, are la activ peste 10.000 de ore petrecute in training-uri ca persoana in formare, ca si trainer sau in sedinte de coaching 1:1.

Demarand in 1998 Centrul pentru Dezvoltare Personala si Formare Profesionala SISTEM PSI el a participat la formari si specializari in Psihoterapie Cognitiv Comportamentala, Counselling, Hipnoza Clinica si Psihoterapie Ericksoniana, Psihosexologie, Psihoterapie Experientiala, Psihoterapie Centrata pe Client - Metoda Focusing, Consiliere si Psihoterapie de Familie si Cuplu, cu specializari in Dezvoltare Organizationala Strategica si Managementul Schimbarii, precum si experienta si implementare de proiecte internationale Harm Reduction adresate persoanelor marginalizate. Ulterior a dezvoltat NLP EXplorer si apoi Coaching-Essence datorita spiritului antreprenorial si a fascinatiei pentru potentialul uman.

Oras: Bucuresti

Pentru a programa o sedinta cu Tiberiu Felber alegeti una din variantele de contact de mai jos:

 

 office@coaching-essence.ro - 0734.701.702 

Abonare Newsletter

Asigura-te ca nu pierzi articole de dezvoltare personala interesante abonandu-te la newsletter-ul Coaching Essence

Informatii de contact

Echipa noastra va raspunde cu placere la solicitari, pentru contact folositi informatiile de mai jos:

Coaching Essence Office

  • Mobil: +40 734 701 702

Info Retele Sociale

Linkedin si Facebook & Co. Follow us & get in touch.

NLP Coaching pentru Dezvoltare Personala

You are here: Home Resurse Articole coachi Articole Coaching Increderea in sine - studiu de caz