Formare in Business coaching si lifecoaching, sedinte si cursuri de certificare ca si coach. Training NLP si sedinta de optimizare si dezvoltare personala.

Articole Coaching Essence

In fata unei oglinzi. Executive coaching

28 August 2013 By In Articole Coaching

 

Inteligent, dornic sa reuseasca si dispus la multe sacrificii.

Are multe vise si idei dar are de-a face cu multe circumstante dificile, schimbatoare sau paradoxale.

I se cere sa ia decizii, sa defineasca strategii, sa fie un bun lider, sa medieze, sa modereze sau sa negocieze, sa convinga, sa comunice, sa evalueze, sa se autoevalueze, sa inspire indivizi si echipe, sa faca fata competitiei, sa ramana calm si stapan pe sine.

Stie ca nu trebuie sa devina un robot, un lipsit de scrupule, ca trebuie sa aiba intuitie, ca e important sa nu cedeze in fata anxietatii sau stresului.  

Stie ca ar fi bine sa isi vada si de viata de familie, de sanatate si, de preferat, sa aiba timp si pentru el – pentru a nu se pierde in noianul agitatiei si confuziei din ziua de azi.

Acesta este managerul roman.  Si in fata sa ar putea sta coachul.

Are o meserie noua pentru tara in care locuieste, pe care o face din pasiune si stie ca fara o noua viziune si atitudine a fiecaruia din oameni si, mai ales, a celor care au putere de influenta, Romania e posibil sa se mai chinuie mult si bine. Coachul este un tip vizionar si analitic, stie sa asculte foarte bine si urmareste firul unei discutii intr-un mod pe care doar un alt coach il poate intelege. Este atent la lucruri pe care altii nici nu le observa, gandeste inovator, strategic sau provocator si, cum spuneam, asculta si iar asculta. Cand vorbeste, pune intrebari revelatoare, care inspira, deslusesc, lumineaza, fascineaza sau chiar genereaza uimire. Are un mod neobisnuit de a face oamenii sa treaca intr-o dimensiune incantoare a fiintei lor – acolo unde se afla resursele, intelegerea, intuitiile, solutiile, puterea, viziunile.   

Parteneriatul dintre cei doi este, banal numit, executive coaching. In realitate este un dialog creativ si eminamente constructiv intre doi oameni orientati spre performanta, succes sau, pur si simplu, crestere. Ambii stiu ce vor si ambii au multe abilitati. Coachul este ales de manager pentru ca, in cadrul parteneriatului lor, fiecare are de castigat.  

Probabil ca una dintre cele mai mari provocari ale managerului roman, in aceasta perioada, este nu aceea de a salva profitul sau chiar existenta companiei, ci de a isi dovedi lui insusi valoarea si, mai mult, de a putea fi un model pentru colaboratorii lui. Criza aceasta este, in mod absolut, o oglinda nemiloasa: in ea se ivesc, cu o claritate de clestar, toate caracteristicile – abilitatile si slabiciunile -  unui manager, asa incat si el si altii le pot vedea si analiza. Este o perioada in care toata lumea este fortata sa invete si sa se reconfigureze.

Si, tocmai intr-un astfel de moment, parteneriatul dintre manager si coach devine inca si mai important si profitabil. In fata oglinzii se afla o pereche care lucreaza pentru cresterea performantei; impreuna, ei descarca stresuri, limpezesc idei, creeaza solutii, privesc viitorul intr-o alta lumina si prezentul devine momentul in care se iau deciziile cele mai inspirate. Interesant este ca, desi in strainatate managerii de top sunt mandri de relatia cu coachul pe care l-au ales, in Romania multi se gandesc ca a avea un coach ar fi o dovada de slabiciune. Din fericire, pe langa acesti manageri singuratici si reticenti, se afla cei moderni si orientati spre invatare si autodezvoltare. Ei sunt cei care se pot privi cu satisfactie in oglinda si ei sunt cei cu care coachii se pot mandri ca au avut onoarea sa colaboreze. Amandorura le-a facut multa, multa placere.

 

Read 2447 times Last modified on Monday, 20 October 2014 13:45
Carmen Todor

Carmen Todor–medic psihiatru, MasterTrainer si MasterCoach NLP, autor.

Experienta :Business & Life Coaching, in care foloseste modele de coaching performant, care permit dezvoltarea individului, echipelor, liderilor si organizatiilor, sigur si cu rezultate masurabile. Incurajeaza un coaching stiintific, eclectic si multiaxial, precum si cercetarea in domeniu. Se ocupa de departamentul  de training & coaching al Facultatii de Stiinte Economice, Cluj, din cadrul Universitatii Crestine “Dimitrie Cantemir”, Bucuresti.

Carmen face parte din prima generatie de trainer si coachi NLP din Romania.Viziunea ei despre coaching este aceea a unui extraordinar instrument menit sa ne sustina in demersul nostru de a deveni tot mai performanti, cu o minte creativa si orientata spre Resurse, Energie si Solutii.

Functii curente: Presedinte Asociatia Romana pentru ProgramareaNeuro-Lingvistica (ARONLP), Presedinte Societatea Romana de Coaching (SRC)

Carti:-“Arta fericirii in secolul 21”, ed. Paralela 45-“Leadership total – ghidul liderului de succes”

 

Oras: Cluj-Napoca  

 

Pentru a programa o sedinta cu Carmen Todor alegeti una din variantele de contact de mai jos:

office@coaching-essence.ro - 0734.701.702 

Abonare Newsletter

Asigura-te ca nu pierzi articole de dezvoltare personala interesante abonandu-te la newsletter-ul Coaching Essence

Informatii de contact

Echipa noastra va raspunde cu placere la solicitari, pentru contact folositi informatiile de mai jos:

Coaching Essence Office

  • Mobil: +40 734 701 702

Info Retele Sociale

Linkedin si Facebook & Co. Follow us & get in touch.

NLP Coaching pentru Dezvoltare Personala

You are here: Home Resurse Articole coachi Articole Coaching In fata unei oglinzi. Executive coaching