Formare in Business coaching si lifecoaching, sedinte si cursuri de certificare ca si coach. Training NLP si sedinta de optimizare si dezvoltare personala.

Articole Coaching Essence

Coaching sau a vedea Dincolo de...

21 March 2012 By In Articole Coaching

 

As putea incepe prin a intreba: Ce parere ai de toate aceste lucruri care ti se intampla, sau se intampla la nivel national... sau la care iei parte, fie ca vrei sau nu.... si modul in care le traiesti.

De fapt poate nu e important.

 

Drumuri...

Totusi, poate fi important sa stim daca suntem la o rascruce, nu-i asa? Putem cumva spune ca a luat sfarsit consumerismul? Si consumul nejustificat? Si comertul, si ca omenirea se centreaza pe ceva mai esential, pe ceva intern, pe individ, pe sine? Individul pe sine insusi?

Te-ai intrebat in ultimul timp in ce directie sa mergi sau daca directia in care mergi mai e potrivita, satisfacatoare? Sau cum anume iti traiesti viata? Ce are sens si ce nu?

Deseori a sti ca esti la o rascruce iti da puterea de a alege, iti confirma ca esti constient si ca ai optiuni, si desigur ceva neimportant -  esti responsabil de viata si alegerile pe care le faci.

 

Traim adesea in lanturi,

Habar n-avem ca la noi e cheia. The Eagles

A te antrena, a te pregati in a intelege cum functionezi, de ce faci ceea ce faci, si cum poti face lucrurile foarte bine, sau cum sa traiesti o viata in armonie, in primul rand cu tine insuti.... in ritm/rezonanta cu tine e ca si cum ai invata cum iti functioneaza masinaria, dar de aceasta data masina esti tu... nu e ciudat ca intr-un fel doar foarte putin se invata in scoli despre ce suntem, cum functionam, cum gandim, cum ne virusam la nivelul gandirii... al simtirii.

Asistam la o expansiune a coachingului, o forma de constiinta sociala sau o influenta a inteligentei emotionale.

Firesc sau nu, pana de curand aceste cunostinte, constientizari, erau apanajul persoanelor cu un anumit statut sau a rebelilor, a celor care ieseau din normalitate.... a celor care aveau timp.

Acum o tot mai mare majoritate de pe diferite paliere socio economice se preocupa de... sens al existentei... poate cam pretios spus.

 

O noua perspectiva

Poate ii spun cumva diferit... dar e clar ca asistam la o migrare a zonei de interes dinspre material inspre emotional, spiritual etc.

Oamenii vad doar ceea ce sunt pregatiti sa vada. Ralph Waldo Emerson

Oare cat si ce anume din criza a contribuit, a dat un impuls spre renuntarea la cursa agoniselii... sau munca doar pentru tot mai mult... ca o transa in care nu mai stiai ce anume doreai cand ai inceput sa muncesti, adica la ce anume vei folosi banii. Oricum, e despre cum te reintorci la tine, la ganduri, sens... viata.

Coaching, pentru mine e ceva ce a existat dintotdeauna, dar fara o denumire, pentru ca totul se regaseste. Doar ca acum e tot mai constienta aceasta abordare, e tot mai profunda... intra in zona de profesie... e ca si cum cand eram mic eram antrenat de cei din jur sa ma descurc, sa functionez in societate... acum incep sa aleg cum sa o fac si sa imi iau in calcul optiunile. E ca si un curent care propune o schimbare majora in a vedea sensul vietii... eficienta, cum sa ajungi la ceea ce iti doresti intr-un mod optim.

Daca esti tulburat de un lucru exterior,

atunci nu acest lucru te tulbura,

ci propria ta judecata asupra lui.

Si sta in puterea ta sa elimini acum aceasta judecata.

Marcus Aurelius

Si desigur ca atunci cand ceva devine ca un val, atunci va creste exponential... o perioada, o era a descoperiri puterii interne , a potentialului uitat prin faptul ca am folosit tot mai mult unelete exterioare , tehnologie etc.

Ca in acea poveste in care puteai trai ceea ce doresti dar nu stiai lucrul acesta pentru ca ai fost invatat/conditionat ca exista un anumit parcurs pentru o stare de multumire si liniste – de exemplu.

 

Globalizare si unificare

Ma astept si deseori asteptarile mi-au fost confirmate... ma astept sa creasca numarul profesionistilor/ a dezvoltarii in domeniul coachingului asemanator cu fenomenele sociale de gen facebook, internet etc.

Filosofia unui secol este simtul comun al secolului urmator. Henry Ward Beecher

E ca si cum toate converg spre o tehnologizare si astfel si spre opusul ei… spre umanizare, ca si cum de fapt prin diferite tipuri de socializare reflecta ceea ce suntem dar nu ne-am dat voie sa fim... adica fiinte sociale, cu nevoi de a socializa, impartasi, cu intoarcerea la prieteni reali in carne si oase, la prezenta, la zambete si comunicare pe toate canalele si nu doar prin simboluri care nu pot sa reproduca o traire…

E o nevoie fireasca, umana si cred ca are un rol foarte important in aceasta regasire a propriei identitati.

Limitele limbii mele sunt limitele lumii mele.

Tot ceea ce cunosc sunt lucrurile pentru care am cuvinte. Ludwig Wittgenstein

 

Oare cand vom trece dincolo de cuvinte?

 

Read 2117 times Last modified on Tuesday, 21 October 2014 13:25
Tiberiu Felber

Tiberiu este coach si membru acreditat al Societatii Romane de Coaching(SRC) si membru de onoare a Asociatiei Romane de Coaching(ARC), Trainer ITA-NLP si trainer Coach.
Fiind, din `96, printre pionierii din domeniul dezvoltarii personale si promotor al serviciilor de optimizare psihologica si psihoterapie, coaching si managementul schimbarii, are la activ peste 10.000 de ore petrecute in training-uri ca persoana in formare, ca si trainer sau in sedinte de coaching 1:1.

Demarand in 1998 Centrul pentru Dezvoltare Personala si Formare Profesionala SISTEM PSI el a participat la formari si specializari in Psihoterapie Cognitiv Comportamentala, Counselling, Hipnoza Clinica si Psihoterapie Ericksoniana, Psihosexologie, Psihoterapie Experientiala, Psihoterapie Centrata pe Client - Metoda Focusing, Consiliere si Psihoterapie de Familie si Cuplu, cu specializari in Dezvoltare Organizationala Strategica si Managementul Schimbarii, precum si experienta si implementare de proiecte internationale Harm Reduction adresate persoanelor marginalizate. Ulterior a dezvoltat NLP EXplorer si apoi Coaching-Essence datorita spiritului antreprenorial si a fascinatiei pentru potentialul uman.

Oras: Bucuresti

Pentru a programa o sedinta cu Tiberiu Felber alegeti una din variantele de contact de mai jos:

 

 office@coaching-essence.ro - 0734.701.702 

Abonare Newsletter

Asigura-te ca nu pierzi articole de dezvoltare personala interesante abonandu-te la newsletter-ul Coaching Essence

Informatii de contact

Echipa noastra va raspunde cu placere la solicitari, pentru contact folositi informatiile de mai jos:

Coaching Essence Office

  • Mobil: +40 734 701 702

Info Retele Sociale

Linkedin si Facebook & Co. Follow us & get in touch.

NLP Coaching pentru Dezvoltare Personala

You are here: Home Resurse Articole coachi Articole Coaching Coaching sau a vedea Dincolo de...