Formare in Business coaching si lifecoaching, sedinte si cursuri de certificare ca si coach. Training NLP si sedinta de optimizare si dezvoltare personala.

Articole Coaching Essence

Coaching pe intelesul clientului

19 February 2013 By In Articole Coaching

Extras din Ghidul beneficiarului de coaching
Aparut in anii ’70 in America psihologiei umaniste, coachingul este una din creatiile absolut superbe, pentru ca se adreseaza partii eminamente pozitive din noi: coachingul inseamna a fi mai mult, a face mai usor, a realiza mai multe si a deveni o sursa de inspiratie pentru tine si pentru ceilalti.

Antrenamentul” - cuvant prin care s-ar traduce conceptul de “coaching” - este asemeni unui “fitness mental si comportamental” care, realizat la timpul potrivit, stimuleaza

sanatatea, forta, prosperitatea sau imunitatea noastra sufleteasca. In esenta, inseamna a-ti alege un antrenor (coach) care te sustine pentru ca tu sa ajungi la un nou nivel de performanta, mai mic sau mare, dupa cum ti-ai propus; asadar, presupune un parteneriat si multa comunicare, care te vor conduce spre un viitor mai bun.

Motivul pentru care coachingul a cunoscut un succes rasunator este pentru ca el a aparut din nevoia umana de:

 

 • Sens, valoare, misiune si scop
 • Performanta
 • Dezvoltare continua
 • Standarde si excelenta
 • Rezultate
 • Sincronizare cu ritmurile de evolutie impuse de diferite contexte
 • Evolutie, progres si increderea in sine care rezulta in urma lor
 • Control al directiei de evolutie, responsabilitate si implicare in propria dezvoltare constienta: strategie in loc de haos, structura in loc de amorfism, armonie in loc de stress
 • Comunicare si incredere intr-un partener de drum

In esenta, coachingul vizeaza atingerea, intr-un mod cat mai confortabil, a obiectivelor tale printr-o schimbare de perspectiva, accesarea resurselor personale, plan de actiune si motivare constanta, obiective pe care, ca si client, ti le stabilesti singur si pentru care te angajezi sa lucrezi proactiv si, mai ales, constant, avand coach-ul ca partener de drum.

Pe drumul spre rezultate, esti obligat sa iesi din zona de confort…si sa intri in zona ta de invatare: descoperi ce trebuie sa stii si sa poti face pentru a putea atinge, cu adevarat, toate rezultatele la care visezi, in cel mai armonios mod cu putinta.

Avem nevoie de coaching?

Avem nevoie de coaching si pentru ca lumea se schimba, in permanenta si, intr-o lume in continua schimbare:

 • cat de usor
 • cat de repede
 • in ce directie te schimbi si tu, la randul tau…

sunt lucruri esentiale pentru succesul tau. Coachingul iti permite o dezvoltare pe mai multe nivele, pe directia dorita de tine, conform viziunii pe care tu o alegi, iar transformarile pe care le poti obtine sunt un castig pe care nu-l vei pierde niciodata si care iti vor creste increderea in sine, multumirea si gradul de placere cu care iti poti trai viata.

Alegerea de a avea un antrenor

Alegerea de a avea un antrenor personal este una remarcabila. Este semnul unei aspiratii spre cunoasterea si optimizarea potentialului tau latent, unul din modurile in care ai grija de tine si o cale de a-ti facilita accesul la bucuria spre care tinzi.

Desigur ca ai putea obtine toate acestea si singur, dar in doi este mai placut, mai distractiv si mai usor!

Atitudine...

Atitudinile corecte ne transforma in invingatori. Pentru a castiga jocul – indiferent care este acesta - nu conteaza doar de cat esti de inteligent, afectuos, prietenos sau de bine intentionat; perseverenta, viteza, viziunea, sincronizarea, strategia si tactica pot chiar mai importante, precum si convingerile, atitudinile constructive, inventivitatea si adaptabilitatea… uneori unicitatea si, intotdeauna, felul in care stii sa pui lucrurile in valoare.

COACHING = ANTRENAMENT PENTRU A OBTINE REZULTATELE DORITE

pentru tine sau pentru businessul tau

Toate acestea explica de ce numarul celor care utilizeaza coachingul, ca metoda de optimizare a performantei personale, este in continua in crestere; in plus, coachingul se imbina armonios cu orice alta cale de dezvoltare personala si profesionala si poate fi un aliat valoros pentru training, consultanta, mentoring, consiliere psihologica sau psihoterapie.

 

 

Read 2248 times Last modified on Tuesday, 21 October 2014 13:16
Carmen Todor

Carmen Todor–medic psihiatru, MasterTrainer si MasterCoach NLP, autor.

Experienta :Business & Life Coaching, in care foloseste modele de coaching performant, care permit dezvoltarea individului, echipelor, liderilor si organizatiilor, sigur si cu rezultate masurabile. Incurajeaza un coaching stiintific, eclectic si multiaxial, precum si cercetarea in domeniu. Se ocupa de departamentul  de training & coaching al Facultatii de Stiinte Economice, Cluj, din cadrul Universitatii Crestine “Dimitrie Cantemir”, Bucuresti.

Carmen face parte din prima generatie de trainer si coachi NLP din Romania.Viziunea ei despre coaching este aceea a unui extraordinar instrument menit sa ne sustina in demersul nostru de a deveni tot mai performanti, cu o minte creativa si orientata spre Resurse, Energie si Solutii.

Functii curente: Presedinte Asociatia Romana pentru ProgramareaNeuro-Lingvistica (ARONLP), Presedinte Societatea Romana de Coaching (SRC)

Carti:-“Arta fericirii in secolul 21”, ed. Paralela 45-“Leadership total – ghidul liderului de succes”

 

Oras: Cluj-Napoca  

 

Pentru a programa o sedinta cu Carmen Todor alegeti una din variantele de contact de mai jos:

office@coaching-essence.ro - 0734.701.702 

Abonare Newsletter

Asigura-te ca nu pierzi articole de dezvoltare personala interesante abonandu-te la newsletter-ul Coaching Essence

Informatii de contact

Echipa noastra va raspunde cu placere la solicitari, pentru contact folositi informatiile de mai jos:

Coaching Essence Office

 • Mobil: +40 734 701 702

Info Retele Sociale

Linkedin si Facebook & Co. Follow us & get in touch.

NLP Coaching pentru Dezvoltare Personala

You are here: Home Resurse Articole coachi Articole Coaching Coaching pe intelesul clientului