Formare in Business coaching si lifecoaching, sedinte si cursuri de certificare ca si coach. Training NLP si sedinta de optimizare si dezvoltare personala.

Articole Coaching Essence

Ce anume ma impiedica sa vand?

15 May 2013 By In Articole Coaching

E clar ca a trecut perioada in care daca nu stiai ce job sa-ti alegi sau incotro sa o apuci, te indreptai spre vanzari. Cel putin pentru mine si cercurile in care ma invart. Vad oameni din ce in ce mai deschisi si disponibili sa se descopere in rolul de vanzatori, sa-si gaseasca propriul stil si sa fie prezenti pentru clienti.

Raspunsul cel mai des intalnit - in cursuri, sesiuni de coaching individuale sau de echipa - la intrebarea: ce considerati ca e important intr-o vanzare? este de departe: increderea. 

Poate ca ati fost pusi fata in fata cu o persoana care vroia cu tot dinadinsul sa va vanda ceva, sa va convinga ca aveti nevoie de ceea ce ea va oferea. Atunci stiti cu siguranta ca nu asta e calea. Nu asa zisa “perseverenta” gresit inteleasa de forta de vanzari. Nu sloganul, la fel de gresit inteles, aplicat fara discernamant: “sunt dat afara pe usa, intru pe geam”. Ambele sunt instrumente utile, in situatii potrivite si avand intelesuri diferite. 

O alta intrebare utila pentru un vanzator este: ce anume ma impiedica sa vand in perioada actuala? Daca raspunsul pe care vi-l dati este criza, inseamna ca sunteti gata sa explorati adevaratul motiv. Pentru ca adevaratul motiv se afla la nivelul convingerilor noastre legat de contextul pietei – nu ca el nu ar fi unul real. Insa in continuare oamenii cumpara, au nevoie de lucruri, contacteaza firme in vederea achizitiilor. Atunci care e de fapt motivul? Intotdeauna el se afla la nivelul cadrului de referinta personal. Adica la nivelul atitudinii pe care o am legat de un anumit lucru. Si in cazul nostru e vorba de criza. De fapt de criza personala. 

Si intrebarile care se pun in cele de urma sunt: 

-Ce fac in situatia actuala? 

-Cum ies din cadrul de criza pe care mi l-am asumat ca atare? 

-Ce pot face diferit?

-Care sunt informatiile si modelele de vanzari care nu mai sunt utile in contextul actual si cu ce le pot inlocui? 

-Care e o perspectiva diferita asupra vanzarilor in ansamblu care ma sustine in ceea ce fac? 

-Care e rolul meu in procesul de vanzare?

Va invitam sa gasiti raspunsuri la aceste intrebari si nu numai in cadrul „Programului de Comunicare si Vanzare in Afaceri”, indiferent de aria de activitate in care sunteti, indiferent de experienta pe care o aveti in domeniu. 

Performanta se atinge atunci cand pornim de la noi, cand suntem dispusi sa renuntam la ceea ce nu ne mai e util si sa construim o alta perspectiva, o alta atitudine.

 

 

Read 1895 times Last modified on Friday, 15 May 2015 08:12
Echipa CE

Coaching Essence este ghidul care te va insoti in aceasta calatorie, pentru a descoperi ce anume te defineste ca esenta unica si care este natura ta permanenta.

Abonare Newsletter

Asigura-te ca nu pierzi articole de dezvoltare personala interesante abonandu-te la newsletter-ul Coaching Essence

Informatii de contact

Echipa noastra va raspunde cu placere la solicitari, pentru contact folositi informatiile de mai jos:

Coaching Essence Office

  • Mobil: +40 734 701 702

Info Retele Sociale

Linkedin si Facebook & Co. Follow us & get in touch.

NLP Coaching pentru Dezvoltare Personala

You are here: Home Resurse Articole coachi Articole Coaching Ce anume ma impiedica sa vand?