Formare in Business coaching si lifecoaching, sedinte si cursuri de certificare ca si coach. Training NLP si sedinta de optimizare si dezvoltare personala.

Articole Coaching Essence

Bio-COACHING

09 January 2013 By In Articole Coaching
 

Zilele astea de Sarbatori au fost glorioase pentru mine. In afara faptului ca mi-am facut preaplinul de Spirit de Craciun, alaturi de familie si prieteni, mi-am si indestulat nevoia de a revedea informatii din biologie/epigenetica, fizica cuantica si coaching sistemic. Am plecat in demersul asta din perspectiva faptului ca celulele atat din natura, cat si din propriile corpuri ne pot invata lectii valoroase de viata.

Ca vrem sau nu vrem, putem accepta ca ele respecta integral DOAR legile firesti dupa care, daca natura functioneaza perfect, ar fi momentul sa ni le asumam si noi.

 

O prima paralela

Imaginati-va o clipa ca grupurile, echipele si organizatiile din care facem parte ar prelua aceste reguli si proceduri de comunicare si interactiune in general, predate chiar de Mama Natura asa cum sunt, superflue, coerente folosind eficient si eficace toate resursele si energiile din jurul nostru. Vorbesc de legile Mamei Natura ca si alternativa la aplicarea unor concepte si modele teoretice extrase din studiul unor focus grupuri centrate pe modelarea a ceea ce si cum fac bine niste oameni, catalogati ca fiind peste medie. Apoi calculand o zona in care se ating aceste performante si stabilind parametri specifici acestei zone, in baza lor se recomanda modalitatea prin care este cel mai probabil sa se atinga niste rezultate BUNE si FOARTE BUNE. Ca si cum nu se mai tine seama de ideea ca ,,...suntem unici si diferiti si ca asta e bine...”

Sunt convins ca suntem unici si diferiti, atat din punct de vedere psihic (sub aspectul tuturor sensurilor cuvantului), cat si din punct de vedere fizic (atat de la nivel celular, energetic, cat si estetic). Si atunci cred ca ceva lipseste la aceasta metoda si atunci nu poate fi o solutie cvasi-exacta a EXCELENTEI, pentru ca dupa parerea mea doar NATURA atinge acest nivel. Iar ea personalizeaza, calibreaza si oglindeste neincetat si de fiecare data.

Nu as vrea sa fiu inteles gresit. Apreciez sincer si sunt recunoscator celor care m-au invatat aceste modele, pentru ca aplicandu-le mi-am creat si dezvoltat o cariera care mi-a adus satisfactii importante. Si eu am fost invatat, am profesat si am invatat la randul meu cateva sute de oameni, exact aceleasi concepte stabilite in modalitatea de mai sus, DAR criza asta m-a pus in situatia de a cauta acea cale care sa tina seama cat mai exact tocmai de acest lucru, ca suntem unici si diferiti si ca asta e bine.

Despre ce e vorba

Cunosc vorba ,,...Mai Binele e Raul Binelui...” DAR exista si oameni care promoveaza reversul si anume ca ,,...Binele e Raul Excelentei...”. Pot fi de acord cu ambele perspective daca din flexibilitate se accepta ca sunt contexte, situatii de viata in care una sau alta e adevarata. Deci e mai degraba un aspect de flexibilitate a noastra fata de convingeri si credinte capatate cine stie cand si din cine stie ce experienta, decat un fapt absolut, real si neaparat adevarat. Doamna profesoara, Mama Natura foloseste FLEXIBILITATEA ca si esenta a oricaror manifestari, fie si comportamente. Cum ar fi daca si noi am exersa cu intelepciune si constant acelasi aspect, in grupurile, echipele si organizatiile din care facem parte? He, he, heeeee...

...Si stai sa vezi unde duce articolul...

 

 

 

 

 

Read 2029 times Last modified on Monday, 20 October 2014 14:23
Cristian Nicolae

In urma anilor de pregatire in Programare Neuro Lingvistica si Coaching, programele livrate sunt co-create si personalizate fidel pentru oamenii din firma, fie ca sunt  in zona echipelor operationale, fie a celor strategice sau a persoanelor cheie din zona executive.

Experienta:Stabilirea de strategii vanzare & marketing, de programe complexe de instruire si implementarea lor, concluzionate cu rezultate masurabile remarcabile; implicarea activa in redesignul proceselor, program ce a creat o flexibilitate binevenita in organizatie si a asigurat pozitia de benchmark in retelele respective;

Coaching, individual sau de grup, majoritatea timpului alocat fiind in zona de business; traininguri, workshop-uri si consultanta in comunicare, cold calling, tehnici de vanzare, persuasiune, negociere, tehnici de inchidere contracte si managementul timpului; grupuri de tineri, 17-18 ani, coaching vocational.

Oras: Bucuresti

 

Pentru a programa o sedinta cu Cristian Nicoale alegeti una din variantele de contact de mai jos:

office@coaching-essence.ro - 0734.701.702 

Abonare Newsletter

Asigura-te ca nu pierzi articole de dezvoltare personala interesante abonandu-te la newsletter-ul Coaching Essence

Informatii de contact

Echipa noastra va raspunde cu placere la solicitari, pentru contact folositi informatiile de mai jos:

Coaching Essence Office

  • Mobil: +40 734 701 702

Info Retele Sociale

Linkedin si Facebook & Co. Follow us & get in touch.

NLP Coaching pentru Dezvoltare Personala

You are here: Home Resurse Articole coachi Articole Coaching Bio-COACHING