Formare in Business coaching si lifecoaching, sedinte si cursuri de certificare ca si coach. Training NLP si sedinta de optimizare si dezvoltare personala.

Articole Coaching Essence

Coaching- adevar si provocare

13 March 2013 By In Articole Coaching

Interactiune umana. Relatie, raport, dialog, perspectiva, responsabilitate. Simplu si complex, asa cum suntem noi toti. Putere si alegere. Schimbare si invatare.

Si totusi...care sunt punctele cheie ale unui proces de coaching? Pe langa cele mai de sus, mai e acel „tot” cu care vine clientul. Si care e diferit de fiecare data. Chiar daca e vorba de acelasi client. Si mai e modul lui de a se raporta la tot ce-l inconjoara, la intregul proces de coaching si la ce vrea sa obtina. Forma si nu continut. Intrebari si tacere. Uimire si rezistenta. Fata de ceea ce vrea cu adevarat, imbracat poate in ceea ce crede ca vrea sa obtina. Rational vs. sentimente, intelegere vs. traire, simtamant. Un proces de coaching se traieste. Te transformi. Tu pe tine. Iti extinzi viziunea.

Premisele intr-un proces de coaching sau tips & tricks in coaching?

Pe scurt, ar putea fi urmatoarele:

1. Coaching-ul se refera la un dialog intre coach si client;

2. Coaching-ul inseamna responsabilitate de ambele parti (atat a clientului cat si a coach-ului; a clientului pentru rezultate si a coach-ului pentru procesul in sine);

3. Prin coaching se ajunge la solutii, la propriile solutii, valabile pentru propria persoana;

4. Un coach nu da sfaturi;

5. Un coach ofera spatiul necesar clientului pentru a-si raspunde si a-si gasi propriul drum;

6. Un coach este indeajuns de flexibil incat sa fie in aceeasi sedinta de coaching si suportiv si capabil sa provoace;

7. Coaching-ul este tot ceea ce este scris mai sus, mai mult decat atat si in acelasi timp nimic altceva. Coaching-ul... este si un paradox.

Ordinea in care sunt prezentate cele mai de sus este pur aleatoare. In ceea ce priveste importanta acestor aspecte, ea este egala pentru fiecare, ele fiind elemente definitorii pentru coaching.

Pe de alta parte, coaching-ul nu poate fi restrans la o serie de definitii si caracteristici pentru ca intr-un proces de coaching este vorba despre oameni. Oamenii nu pot fi continuti intr-o singura definitie sau o serie de caracteristici. Oamenii sunt constanti in relativitatea pe care o traiesc. Si tocmai in acest aspect consta frumusetea. De aceea, poate ca e potrivit ca in coaching si despre coaching sa nu se discute. Sa se experimenteze si atat. E vorba de a fi si nu de a sti...asa cum am invatat si eu la un moment dat.

 

 

 

 

Read 2447 times Last modified on Tuesday, 21 October 2014 12:55
Andreea Barca

Noi toti cautam in exterior ceea ce deja exista in interiorul nostru. E nevoie doar de o schimbare de perspectiva si curaj pentru a alege trans-formarea.
Iubesc oamenii si imi place sa vad cum pot crea singuri contextul unei schimbari potrivite in viata lor. Iar coaching-ul este exact oglinda prin intermediul careia fiecare isi sesizeaza resursele de care are nevoie pentru a ajunge acolo unde isi doreste.

Website: www.nlpexplorer.ro

Abonare Newsletter

Asigura-te ca nu pierzi articole de dezvoltare personala interesante abonandu-te la newsletter-ul Coaching Essence

Informatii de contact

Echipa noastra va raspunde cu placere la solicitari, pentru contact folositi informatiile de mai jos:

Coaching Essence Office

  • Mobil: +40 734 701 702

Info Retele Sociale

Linkedin si Facebook & Co. Follow us & get in touch.

NLP Coaching pentru Dezvoltare Personala

You are here: Home Resurse Articole coachi Articole Coaching Coaching- adevar si provocare