Formare in Business coaching si lifecoaching, sedinte si cursuri de certificare ca si coach. Training NLP si sedinta de optimizare si dezvoltare personala.

Castiga bani din Business Coaching Featured

23 January 2015 By In Articole Coaching

 

Castiga bani din Business Coaching

Pentru a castiga bani ca si business coach sunt necesare o serie de abilitati, experiente profesionale si competente legate de afaceri. Business coachii sunt angajati de companii mari si mici, antreprenori, organizatii guvernamentale, organizatii non-profit si universitati.

Rolul unui business coach include asistarea persoanelor si echipelor, cu identificarea obiectivelor pe termen lung, imbunatatirea proceselor de afaceri, rezolvarea conflictelor interpersonale, dezvoltarea abilitatilor si planurilor de dezvoltare .

Iata cateva strategii pentru a castiga bani ca si business coach:

 

 

1.Participa la un curs de formare in Coaching

Evident, pentru a castiga bani din postura de Business Coach, e nevoie initial de o certificare. Sunt multe scoli de coaching in Romania, cu o varietate de traineri experimentati. Alegerea unei scoli bune, pentru a demara in aceasta directie profesionala este cruciala in vederea turnarii celei mai bune temelii, pentru dezvoltarea viitoare. In acelasi timp, a fi atent la cadrul de referinta oferit de fiecare scoala este foarte important.

2.Castiga experienta in lumea afacerilor

Intra in lumea afacerilor, fie ca un antreprenor, fie ca si parte din cadrul unei societati deja consacrata. Afla cat mai multe posibil, cu privire la toate aspectele legate de operatiunile de afaceri si management . Cu cat obti mai multe informatii despre fiecare aspect al mediului de afaceri , cu atat mai multe cunostintele si expertize poti oferi clientilor tai.

3.Evalueaza propria capacitate de a-i asista pe ceilalti 

Business coachii trebuie sa-si asculte clientii, sa ramana impartiali fata de probleme si sfaturi. Abilitatea de a vedea in ansamblu („out of the box”) este importanta pentru ghidarea clientilor . Abilitatile de organizare, gandirea strategica si dezvoltarea de planuri de afaceri sunt de asemenea importante pentru a-i ajuta pe clientii sa isi dezvolte abilitatile si sa-si intocmeasca propriile planuri de afaceri .

4.Identifica segmentul de piata vizat

Determina cu ce industrie rezonezi cel mai bine, in functie de preferinte si abilitati.Gandeste-te la clientul ideal . Decide daca preferi coaching individual sau coaching de echipa. E posibil sa iti faca placere sa ajuti antreprenorii sa-si defineasca si dezvolte viziunile, sau e posibil sa iti faca placere sa lucrezi cu directori si echipe din companiile mari.Deasemenea, asistarea persoanelor fizice cu scopul de a gestiona stresul la locul de munca poate fi o zona de interes. Sau poate ca preferintele tale duc catre punerea in aplicare si optimizarea planurilor de afaceri.

5.Incepe sa castigi bani ca si business coach 

Alatura-te unei firme de Business Coaching. Aplica la firme de consultanta care angajeaza antrenori de afaceri. Aceste firme vor comercializa serviciile pentru tine , permitandu-ti sa te concentrezi exclusiv asupra activitatilor de coaching. Colaborand cu una sau mai multe firme, reprezinta un punct perfect de plecare cu scopul acumularii de experienta in coaching.

  • Devino un business coach care desfasoara activitati independente.
  1. Creaza un plan de marketing pentru serviciile tale.
  2. Dezvolta unui site web pentru afacerea ta de coaching care descrie experienta si specialitatea ta
  3. Promoveaza serviciile oferita prin intermediul site-ului web si a revistelor de afaceri.
  4. Tine legatura cu contactele din mediul de afaceri , prieteni si membri ai familiei care cunosc oameni ce au nevoie de coaching.
  • Vinde carti si filme educationale.
  1. Castiga bani din postura de business coach prin scrierea si vanzarea de carti ce evidentiaza strategiile de coaching.
  2. Creati videoclipuri motivationale , ce pot vinde ori creste notorietatea prin intermediul site-ului propriu.
  • Asociaza-te cu organizatiile de afaceri.Ofera seminarii despre strategii de afaceri cu acces gratuit. Utilizeaza aceste oportunitati pentru a intra in contact cu oameni care ar putea fi interesati de sesiuni de coaching individual

Nu in ultimul rand, Business Coachii de succes sunt foarte perseverenti. Au o capacitate remarcabila de a invata din propriile greseli, de a schimba strategia cand este cazul si de a continua sa actioneze pentru a-si atinge telurile.

 

Read 5559 times Last modified on Wednesday, 29 April 2015 11:52
Lucian Maruntelu

Avand adanc impregnata in mine dorinta de a schimba lumea intr-una mai buna, am inceput inca din adolescenta procesul de a ma schimba pe mine. Dintr-o perspectiva lipsita de judecata mi-am dat voie sa ma descopar…si am descoperit ca aceleasi reguli universale ce mi se aplica mie, ti se aplica si tie.

Am descoperit ca mai presus de orice, noi oamenii suntem fiinte spirituale si ca toti putem sa avem vieti echilibrate si prospere atat timp cat stim sa ne definim intentiile si sa ne administram atentia.

Sunt o persoana optimista, foarte usor adaptabila si capabila sa inteleaga si sa se faca inteleasa; indiferent de modul de comunicare al persoanei implicate in interactiune.

Vad in procesul de coaching o “prietenie profesionista” in care nevoile tale sunt scoase la lumina si puse pe masa. Impreuna gasim cel mai bun drum de a le indeplini…si il parcurgem constienti de fiecare pas facut. Iar la sfarsit…sarbatorim.

Calificari: Formare in coaching la standarde internationale ICF sub indrumarea trainerilor Tiberiu Felber, Carmen Todor si John Thompson, NLP Practitioner si multa “scoala vietii”.

Oras: Bucuresti

Pentru a programa o sedinta cu Lucian Maruntelu alegeti una din variantele de contact de mai jos:

office@coaching-essence.ro - 0734.701.702