Formare in Business coaching si lifecoaching, sedinte si cursuri de certificare ca si coach. Training NLP si sedinta de optimizare si dezvoltare personala.

Coincidenta?!...

30 August 2012 By In Articole Coaching

“Persoanele destinate sa se intalneasca se vor intalni aparent intamplator, dar exact cand trebuie” Ralph Waldo Emerson. Privesc acest citat postat pe internet, nu zabovesc prea mult si trec mai departe continuandu-mi cautarea anterior inceputa.

Cuvintele raman totusi agatate undeva intr-un colt al gandurilor mele, coborand incet, incet intr-o zona inconstienta. Ziua continua cu agitatia specifica, caut niste acte, completez formulare, ma grabesc sa ajung intr-un loc, astept pe cineva, observ caldura ce aproape imi topeste si gandurile… Merg in locul stabilit pentru a-mi termina treaba, intru in cladire, arunc o privire trecatoare, o iau la stanga, salut pe cineva cunoscut, deodata imi intorc capul, ca si cum as fi fost strigata si-mi atintesc ochii sus undeva spre stanga, langa scarile ce urca la etajul I al cladirii. Ma incearca o senzatie de confuzie, gandurile imi trec prin minte rapid, fara sa apuc sa prind vreunul, inima incepe sa-mi bata tare, ma incrunt, incerc sa-mi focalizez vederea inspre acea directie, rostesc cateva cuvinte, avand parca teama de a nu gresi, o iau usor la dreapta si ma opresc. Nu pot sa cred… – sunt cuvintele ce-mi trec prin cap si pe care le aud de la persoana din fata mea.

Exista coincidente?

Te-ai intalnit vreodata cu o persoana cu care vroiai sa vorbesti? Exista coincidente? Sau sunt cumva aspecte normale ale realitatii, dar care creierul nostru refuza sa le accepte ca fiind asa pentru ca nu gaseste o explicatie logica (pe drum au existat lucruri care m-au facut sa intarzii: am pierdut metroul, masina…etc. asa ca si daca stabileam o intalnire, cel mai probabil imi era greu daca nu imposibil sa ajung la ora stabilita sau tocmai asta e logica…universului?). Greu de zis, greu de dovedit, imposibil de contestat existenta unor astfel de momente in care parca timpul se opreste, totul se aranjeaza intr-un mod firesc si inteligibil pentru mintea omeneasca…

 Ratiunea nu prea are ce cauta aici. Se intampla si atat.

 

 

 

Read 1833 times Last modified on Tuesday, 21 October 2014 13:22
Andreea Barca

Noi toti cautam in exterior ceea ce deja exista in interiorul nostru. E nevoie doar de o schimbare de perspectiva si curaj pentru a alege trans-formarea.
Iubesc oamenii si imi place sa vad cum pot crea singuri contextul unei schimbari potrivite in viata lor. Iar coaching-ul este exact oglinda prin intermediul careia fiecare isi sesizeaza resursele de care are nevoie pentru a ajunge acolo unde isi doreste.

Website: www.nlpexplorer.ro