Formare in Business coaching si lifecoaching, sedinte si cursuri de certificare ca si coach. Training NLP si sedinta de optimizare si dezvoltare personala.

Coaching Individual - Succes Garantat

12 March 2015 By In Articole Coaching

In primul rand iti impartasesc ce este Coaching-ul individual.

Coaching-ul - “Antrenamentul” este definit ca un proces de optimizare a performantei clientului, realizat in cadrul unui parteneriat intre client si coach si are un mare succes cand se aplica oamenilor cu dorinta de perfectionare. Clientii de Coaching sunt indivizi sanatosi, bine dezvoltati mental.

Oamenii apeleaza la servicii de Coaching individual ca sa-si atinga obiectivele:

 personale: sanatatea, siguranta, dezvoltarea personala, auto – motivarea, independenta;

 profesionale: cariera, veniturile, educatia, calificarile, competentele;

 interpersonale: relatia cu familia, cu prietenii, cu partenerii;

 financiare: bugetul, siguranta financiara, educatia copilului, cumpararea unei locuinte, asigurarea unui buget de pensie;

 spirituale;

 legate de succesul personal;

 referitoare la managementul perioadelor de tranzitie: divortul, cresterea copiilor, separarea, decesul;

 principale ale dezvoltarii lor personale: sa traiasca o viata, o existenta autentica; sa identifice noi teluri si sensuri; sa promoveze auto-cunoasterea; sa-si educe personalitatea; sa-si educe auto – reglarea emotionala; sa-si dezvolte aptitudinile de control; sa-si dezvolte capacitatea de satisfactie si de plenitudine; sa traiasca mai mult in prezent, sa traiasca clipa; sa-si revizuiasca reusitele si obiectivele; sa-si propuna obiective realiste si care sa aiba o anume semnificatie.

 

De ce este Coaching-ul individual un succes garantat?

Pentru ca se bazeaza pe rezultate si este legat de obiective specifice individuale care pot fi masurate si evaluate.

Succesul garantat ti-l descrie chiar clientul meu, un student de 22 ani, din experienta lui, in interviul pe care i l-am solicitat dupa cateva sesiuni de Coaching individual:

Coach: Ce a reprezentat si reprezinta pentru tine procesul de Coaching?

Student: In primul rand acest proces de Coaching ma ajuta sa constientizez nevoia de auto- cunoastere, cu cat te cunosti mai bine cu atat stii exact ce ai de facut pentru a-ti indeplini obiectivele.
Procesul de Coaching a reprezentat si reprezinta in continuare pentru mine cel mai bun mod de a ma dezvolta atat din punct de vedere personal cat si profesional.

Coach: Cum este experienta de Coaching?

Student: Este o experienta care imi trezeste interesul de la o sedinta la alta , mereu invat lucruri noi pe care le aplic in viata de zi cu zi , iar rezultatele sunt uimitoare, dovada fiind reusitele mele din ultimele luni pe care le datorez acestor sedinte de Coaching.

Coach: Ce este diferit in viata ta acum fata de momentul in care ne-am cunoscut?

Student: Cert este ca viata mea s-a schimbat cu mult in bine de cand am inceput acest proces de Coaching si te-am cunoscut. Am reusit sa-mi indeplinesc multe visuri pe care inainte nu reuseam sa le ating.

As minti daca as spune ca tot ce mi-am propus in toata aceasta perioada de Coaching am reusit, pentru ca nu e asa, sunt dorinte si aspiratii la care trebuie sa mai lucrez pentru a le duce la bun sfarsit. Dar partea cea mai interesanta a procesului de coaching este ca acum stiu ce am de facut pentru a reusi  sa-mi ating potentialul maxim si  pentru a reusi sa-mi indeplinesc dorintele.

Coach: Cum esti tu, cum te simti tu, cum gandesti tu diferit acum fata de momentul cand ne-am cunoscut?

Student: In acest moment sunt o persoana mai optimista , gandesc pozitiv si incerc sa vad partea plina a paharului. Inainte, daca imi stabileam un obiectiv si nu reuseam sa il duc la bun final priveam aceasta situatie ca un esec, in schimb acum analizez situatia si mereu gasesc o rezolvare. Pe scurt reusesc sa-mi transform esecul in succes.

Coach: Ce te motiveaza in procesul de Coaching?

Student: E o intrebare la care voi raspunde scurt, e foarte simplu: succesul, reusitele si progresul ma motiveaza sa continui.

Coach: Ce rol am avut eu in procesul de Coaching, ce-am facut, cum m-ai perceput?

Student: Categoric ai avut un rol important in acest proces de Coaching, pot spune ca esti un exemplu pe care il urmez. Ai reusit sa ma faci sa constientizez ca am un potential nelimitat pe care trebuie sa il exploatez, ai reusit sa intelegi adevaratele mele dorinte si mi-ai pus intrebarile potrivite pentru a ma face sa gasesc solutiile cele mai bune, ai reusit sa trezesti in mine dorinta de a-mi face o viata implinita.

Coach: Care este feedback-ul tau referitor la mine?

Student: Mi-a placut de tine, Doina, inca de la prima sedinta, desi prima sedinta a fost mai mult o initiere in ceea ce urma sa facem de-a lungul timpului. Pasiunea cu care imi povesteai pas cu pas ce vom face si energia extraordinara pe care ai reusit sa o emani m-au fascinat si m-au facut sa-mi pun tot felul de intrebari. Mi se pare extraordinar cum reusesti sa ma asculti si sa intelegi adevaratele mele dorinte, aspiratii si de fiecare data ma ghidezi spre solutia cea mai buna. Apreciez profesionalismul de care dai dovada, desi de multe ori imi doresc sa ma sfatuiesti si sa-mi spui direct ce trebuie sa fac, niciodata nu ai facut-o.

Coach: Ce le-ai spune altor persoane daca le-ai recomanda serviciile de Coaching?

Student: Cel mai probabil as folosi puterea exemplului. Le-as arata cat de mult mi-au schimbat mie viata serviciile de Coaching. Mai simplu, i-as trimite la o sedinta de Coaching, garantandu-le ca nu au nimic de pierdut, ci dimpotriva, doar de castigat.

Coach: Ce iti mai trece prin minte si vrei sa impartasesti referitor la tine si la Coaching?

Student: Unul dintre cele mai importante lucruri pe care l-am invatat de-a lungul sedintelor cu tine este urmatorul: “ Pentru a-mi atinge potentialul maxim am nevoie de continuitate in ceea ce priveste sedintele de Coaching”. Multi m-au intrebat, acum ca stii despre ce e vorba, nu o poti face si singur ? Raspunsul e simplu: ba da, dar sedintele de Coaching imi accelereaza ritmul de invatare, performantele si progresele atat pe plan profesional cat si personal.” 

Autor: Doina Hublea, Coach at Coaching Essence

 

 

 
Read 2676 times Last modified on Friday, 15 May 2015 08:09
Doina Hublea

Sunt Doina Hublea, Coach acreditat de International Coach Federation, la Coaching Essence.

Am absolvit Facultatea de Fizica Atomica din Magurele in paralel cu Facultatea de Comert din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.Am o experienta foarte diversificata, din 1996, in domeniul vanzarilor, al tehnicilor avansate de negociere si comunicare, al initierii de relatii de afaceri si al consolidarii acestor relatii pe termen foarte lung, in organizare si planificare.

Rolul programului de coaching este acela de a constientiza masura in care iti influentezi propria existenta si de a-ti accelera succesul.

Campion este orice persoana, un campion care e “adormit” in interiorul persoanei sale si pe care un antrenament mental adecvat cum e coaching-ul il poate “trezi”.

 

Fiind privit ca stil de management al viitorului, coaching-ul este intr-adevar o stiinta si o arta, ma fascineaza din ce in ce mai mult pe masura ce il practic pentru ca dezvolta creativitatea intr-un mod fantastic.

Oras: Bucuresti

Pentru a programa o sedinta cu Doina Hublea alegeti una din variantele de contact de mai jos:

office@coaching-essence.ro - 0734.701.702 

Website: www.coaching-essence.ro